NU: 10% EXTRA KORTING met code: WEBSHOP10
hello world!
Aandacht voor de klant
Voor elk budget een vloer
Binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorging vanaf €500,-
0
Showroom afspraak maken

Onderhoud

Onderhoud PVC

Het onderhoud van een PVC vloer is eenvoudig en effectief. Hier zijn de stappen samengevat:

 1. Regelmatig stofzuigen: Dit verwijdert losliggend stof en vuil en voorkomt dat dit zich ophoopt op de vloer.
 2. Vastzittend vuil verwijderen: Als er vuil is dat niet met stofzuigen verdwijnt, kun je dit verwijderen met een vochtige doek. Eventueel kun je een mild schoonmaakmiddel speciaal ontworpen voor PVC vloeren (Merk: James) toevoegen aan het water om hardnekkiger vlekken te verwijderen.
 3. Natuurlijk laten drogen: Laat de vloer op natuurlijke wijze drogen. Hierdoor kan een beschermende, vuilafstotende laag ontstaan.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je PVC vloer in goede conditie houden en genieten van de voordelen van duurzaamheid en onderhoudsgemak die PVC vloeren bieden.

Onderhoud laminaat

Het onderhoud van laminaatvloeren is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist niet veel moeite. Hier zijn de stappen samengevat:

 1. Regelmatig stofzuigen: Dit is de belangrijkste stap om vuil en stof te verwijderen, wat krassen op het laminaat kan veroorzaken.
 2. Wekelijks dweilen: Je kunt de vloer eens per week dweilen met een licht vochtige doek en een speciaal reinigingsmiddel voor laminaatvloeren (Merk: James). Zorg ervoor dat de doek niet te nat is, want te veel vocht kan schade veroorzaken aan het laminaat.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je laminaatvloer schoon en in goede conditie houden, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd en deze er mooi blijft uitzien.

Onderhoud Parket

Houten vloeren hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar periodiek onderhoud is essentieel om ze in optimale staat te houden. Hier zijn de belangrijkste onderhoudsstappen voor houten vloeren samengevat:

 1. Stofvrij houden: Gebruik stofwisdoekjes om de vloer stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van bezems met harde borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
 2. Periodiek onderhoud, afhankelijk van de afwerking:

- Voor gelakte houten vloeren: Behandel deze enkele keren per jaar met een polish om de laklaag te behouden. Je kunt kiezen tussen een polish met zijdeglans of een matte look, afhankelijk van je voorkeur.

-  Voor geoliede houten vloeren: Gebruik onderhoudsolie om de vloer mooi te houden. Er zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar om vuil te verwijderen zonder de toplaag te beschadigen.

 1. Renovatie: Zelfs met zorgvuldig onderhoud zal een houten vloer na verloop van tijd slijtage vertonen, omdat hout een natuurlijk materiaal is. In dat geval kun je overwegen om je vloer te laten renoveren. Dit omvat het opschuren en opnieuw afwerken van de vloer, waardoor deze er weer als nieuw uitziet en vele jaren langer meegaat.

Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende afwerkingen specifieke onderhoudsbehoeften hebben, dus zorg ervoor dat je het juiste onderhoudsmiddel gebruikt voor jouw type houten vloer. Als je vloer toe is aan renovatie.

Onderhoud tapijt

Hier is een overzicht van de mogelijkheden voor het schoonmaken van tapijt:

 1. Stofzuigen: Dit is de meest gebruikelijke en dagelijkse manier om tapijt schoon te houden. Regelmatig stofzuigen helpt bij het verwijderen van stof, vuil en losliggende deeltjes.
 2. Shamponeren: Gebruik een tapijtreiniger of overweeg het laten schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf om het tapijt periodiek grondig te reinigen. Als het om vast tapijt gaat, moet je het tapijt meestal laten liggen tijdens het shamponeren.
 3. Droog shamponeren: Voor milieubewuste en budgetvriendelijke reiniging kun je zuiveringszout gebruiken. Strooi het over het tapijt, laat het ongeveer een kwartier liggen en zuig het vervolgens op. Dit helpt bij het verwijderen van ongedierte en vieze geuren.
 4. Platte delen herstellen: Als bepaalde delen van het tapijt platgedrukt zijn door meubilair, kun je proberen de pool van het tapijt nieuw leven in te blazen. Leg een ijsblokje op het geplette gebied en laat het smelten. Nadat het vocht is opgedroogd, gebruik je de stofzuiger om de pool van het tapijt weer recht te trekken.
 5. Mattenkloppen: Je kunt je tapijt buiten ophangen en met een mattenklopper uitkloppen om stof en vuil te verwijderen. Dit is vooral handig voor kleinere tapijten en matten.

Met deze methoden kun je je tapijt schoon en in goede conditie houden, afhankelijk van de specifieke behoeften en het type tapijt dat je hebt.

info@vloeren-paradijs.nl

KvK nummer: 90453131
BTW nummer: NL865320548B01

Webshop Trustmark
Menu
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-17:00
Zondag 12:00-17:00
Volg ons
crossmenu